Interview: 25-jarig jubileum voor Gert-Jan Roobol van Zwapex Afdichtingstechnieken b.v.

Gert-Jan Roobol, kitter bij de Zwapex Groep, viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Wat een prestatie! Hoog tijd om hem het hemd van het lijf te vragen over zijn loopbaan.

 • Waar denk je aan als je aan je begintijd bij Zwapex terugdenkt? 

  Haha nou eigenlijk vooral aan veel vloeken en gooien met emmertjes. Ik vond het kitten in het begin erg lastig, vooral kitten met zwarte kit was echt een drama! Voordat ik bij Zwapex ging werken, werkte ik bij een boer, maar die werd uitgekocht voor het vliegveld Zestienhoven en verhuisde naar Strijen. Via een vriend die bij Zwapex werkte hoorde ik dat er een plekje vrij kwam bij Zwapex. Ik was toen 28 en ging mee als maat van Jan Vermulm op de bus. Het duurde even voordat ik echt ging beginnen, want in februari 1996 was er een vorstperiode en werd er niet gewerkt. Na ruim 2 jaar ging ik op een eigen bus en na verloop van tijd ging Madan Sanggam met mij mee.

 • Wil je wat over jezelf vertellen?

  Een echte uitslaper ben ik niet, maar goed als je in het weekend om 7:00 uur je bed uitstapt voelt het wel als uitslapen! Voorheen voetbalde ik op zaterdag, maar mijn heupen vinden dat niet meer zo leuk, dus daar ben ik mee gestopt. Ik mis geen wedstrijd van Feyenoord, voorheen altijd naar de Kuip, maar nu lekker op de bank voor de televisie. Ik loop graag met de hond een rondje in de buurt maar je kan me ook tegenkomen bij de Ackerdijkse plassen of in de Delftse Hout. In mijn ideale weekend leg ik graag een kaartje met vrienden, we bomen dan (soort klaverjassen), roken een lekker sigaartje en sinds kort drinken we er een goed glas whisky bij!

 • Je wordt Piet genoemd, waar komt dat vandaan? 

  Als kleine jongen ging ik voor het eerst mee met mijn broers naar de voetbal. Toen de trainer vroeg: “Wie is dat”? riepen mijn broers voor de grap “dat is Pietje”. Sindsdien wordt ik Pietje genoemd. Het was zelfs een keer zo dat er Gert-Jan Roobol op het wedstijd formulier stond en er toen gevraagd werd “is er nog een Roobol”? Op mijn kruiwagen staat ook Piet. Met het opnemen van de telefoon heb ik ook al heel wat hilariteit meegemaakt. Als ik dan zeg: “Met Piet”, dan kan het zomaar zo zijn dat er wordt opgehangen! 

 • Wil je een leuk verhaal met ons delen? 

  Een keer was ik aan het werk met Edwin, Jan en Madan op een project bij Schiphol Oost. We waren vloervoegen aan het kitten. In de pauze hadden we een balletje gepakt en daar waren we ff lekker tegenaan aan het trappen. Jongens onder elkaar, hoe harder hoe gekker. Madan kreeg de bal en die geeft ‘m toch een trap. Zijn standbeen gleed weg en hij valt met een harde knal volledig gestrekt op de grond. Een grote stofwolk en alle lucht werd uit zijn lijf geblazen. Wat hebben wij hard gelachen!

 • Is Zwapex veranderd in die 25 jaar. 

  Ja zeer zeker. Vroeger ging je als collega’s veel meer met elkaar om. We dronken graag met zijn allen op vrijdagmiddag een biertje. Tegenwoordig mag dat natuurlijk niet meer. Ook waren er vroeger meer projecten waar je met meerdere ploegen naartoe ging. Nu wordt er veel gebruik gemaakt van onderaannemers. Alles veranderd en logischerwijs veranderd Zwapex mee. Sommige veranderingen zijn fijn, andere veranderingen noodzakelijk.

 • Zijn er ook dingen hetzelfde gebleven? 

  Ja, de werkzaamheden, het kitten zelf en de andere werkzaamheden zijn niet echt veranderd, alhoewel het tegenwoordig wel allemaal sneller moet.

 • Wat maakt je baan bij Zwapex leuk? 

  Het leukste aan mijn baan vind ik toch nog steeds de diversiteit. Er wordt wel eens gedacht dat kitten saai is, maar kitten is niet zomaar kitten. Ook kom je op plekken waar je anders niet zou komen bijvoorbeeld DNB, Schiphol, Heineken etc. 


Het blijft voor mij iedere dag een leuke uitdaging!

Dilemma’s

Ochtend of avond

Dan kies ik voor de ochtend, pluk de dag!

Sneeuw of hittegolf

Doe dan maar een hittegolf, dat werkt toch prettiger dan al die sneeuw en kou, maar een weekend sneeuw vind ik ook echt leuk!

Hoogwerker of hangbak

Dan graag de hoogwerker, een hangbak met die twee kabeltjes laat ik dan liever aan een ander over….

Badkamers of onderhoud

Onderhoud, hele dagen badkamers kitten vind ik saai.

Koffie of bier

Ik lust het allebei graag, maar als ik moet kiezen doe mij dan maar een biertje.

Karten of bowlen

Karten vind ik erg leuk!

Klassieke muziek of rockmuziek

Ik hou van rockmuziek, mijn favoriete nummer is van Linkin Park: A light that never comes.

Biefstuk of vegaburger

Graag een lekkere biefstuk zonder saus maar met jus.

Festival of bioscoop

Ik vind festivals leuk, mijn laatste festival/concert (voor Corona) was van MUSE in Nijmegen. Zoek maar eens op en dan het nummer Knights of Sydonia:)