Marco Barendregt

6-4-2023 – 25 jaar in dienst

Marco werkt vandaag precies 25 jaar bij Zwapex!

Daar willen wij natuurlijk meer van weten.

Hoe ben jij 25 jaar geleden bij de club verzeild geraakt?

Nadat ik de MTS Weg en Waterbouw in Dordrecht had afgerond, ben ik gaan werken bij een detacheringsbureau. Na voor verschillende opdrachtgevers gewerkt te hebben, had ik net voor de wintersluiting in 1997 een gesprek bij Zwapex Reno. In de kantine van het oude bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs maakte ik kennis met Jan van der Laan en Bert Zwanenburg. Ondanks dat de bedrijfstak niet helemaal bij mijn opleiding aansloot, kon ik na de wintersluiting direct beginnen in de functie van calculator. Samen met Jan van der Laan maakte ik wekelijks de bonverzoeken, maar ook offertes en nacalculaties, toen nog in lotus 123. Ook nam ik af en toe wat kleine werkjes op. In maart 1998 verhuisde het bedrijf van Berkel en Rodenrijs naar de Anthonetta Kuijlstraat in Rotterdam. Daar kreeg ik een mooi nieuw kantoor samen met Jan van der Laan. We werkten toen nog met een klein team welke bestond uit Wim de Groot, Bert Zwanenburg, Jan van der Laan, Gerrie Zwanenburg, Diana Wubben, Gerard de Kievit, Wim van der Mast, Piet Wubben, Bertus van Atten, Henry van Gorp, Ramona Kleijn, Mandy de Geus en Ton van Bohemen. In april 1998 ben ik officieel in dienst gekomen bij Zwapex Brandpreventie b.v.

Wat is er in de loop van de jaren veranderd (binnen het bedrijf en aan je werkzaamheden)?

De grootste verandering is waarschijnlijk dat nu zo goed als alle documenten digitaal zijn. Toen kwamen alle aanvragen per post binnen en werden er regelmatig dozen bij de postbus opgehaald vol met tekeningen. Nu komen die via de mail of een link binnen en trekken we die ook digitaal uit. In het begin spraken we de offertes nog in via een dictafoon, welke vervolgens door de dames van de administratie werden uitgewerkt. Nu maken we alle offertes zelf via ons softwareprogramma Vakware.

Ook het team is in de loop van de jaren uitgebreid. Dit heeft onder andere te maken met de specifieke verzoeken van de opdrachtgevers, maar ook diverse overnames, veiligheidsmaatregelen en aanmeldprocedures. Ooit zaten we regelmatig op vrijdagmiddag facturen te vouwen, zodat die voor het weekend nog verzonden konden worden, tegenwoordig wordt er dagelijks gefactureerd en worden de facturen digitaal verzonden. Ook de vrijdagvergadering,  welke begon nadat de applicateurs de vrijdagmiddagborrel hadden verlaten, is er niet meer. Dan ruimden we eerst met zijn allen het magazijn op, werd er patat besteld en de week besproken. Het was dan echt niet gek als je  pas rond 22.00 uur naar huis reed. Tegenwoordig gaan we allemaal na de vrijdagmiddag borrel naar huis!

Welke van jouw werkzaamheden vind je het leukste om te doen?

Dat vind ik nog steeds het opmaken van offertes aan de hand van opnames van de buitendienst, het samen doornemen van bijzonderheden en een passende oplossing aanbieden aan de opdrachtgever. Zeker voor de niet standaard projecten, waarbij afwijkende producten gebruikt worden en je overlegt met de planning en de applicateurs om tot een gewenst eindresultaat te komen!

Welke werken hebben de afgelopen jaren het meeste indruk op je gemaakt?

Dan denk ik als eerste aan het onderhoudswerk De Paperclip in Rotterdam. Ik ben hier ooit door Jan van der Laan gedropt met de opdracht, neem jij het werk even op! Ik heb hier anderhalve dag voegen geteld (i.p.v. de stramienen…). Tijdens het tellen werd er wel eens een vuilniszak uit het raam naar beneden gegooid op de binnenplaats, ik wist niet wat ik meemaakte. Uiteindelijk is dit een heel leerzaam werk geworden en is hier een goed resultaat geboekt!

Ook het werk voor opdrachtgever Van Dool, Kavel 18 in Amsterdam is een werk dat mij nog goed is bijgebleven. Hier hebben wij veel plakwerk gedaan en veel verschillende soorten isolatie aangebracht. De bereikbaarheid van dit project was ook bijzonder complex, er zijn zeker een aantal collega’s die hier gewerkt hebben en die zich dit nog zullen herinneren.

Een project dat ik toch ook nog even genoemd wil hebben,  is Maanplein in Den Haag. Ik denk hier nog wel eens aan terug. Hier zat enorm veel kitwerk in, veel verschillende voegbreedtes en we hebben daar met zoveel collega’s aan gewerkt. Op zaterdagen werd er een heel team opgetrommeld! Ook was dit één van de eerste werken waarbij een samenwerking was met Zwapex Brandpreventie b.v..

Wat heeft ervoor gezorgd dat jij al 25 jaar bij Zwapex bent?

Ondanks dat we weleens mopperen is bij Zwapex alles goed geregeld. We werken met een leuk team van fijne collega’s. De werkzaamheden zijn leuk en uitdagend. Het is bij Zwapex nooit saai!

Wat was het leukste bedrijfsfeest van de afgelopen 25 jaar?

Dan kies ik voor het bedrijfsfeest  dat werd gehouden  vanwege het 35-jarige bestaan (nu dus 15 jaar geleden). Op vrijdag gingen we met alle medewerkers in bussen naar Doorhout Mees in Biddinghuizen. Daar hebben we ons op het outdoor complex prima vermaakt met onder andere kleiduiven schieten, kogelschieten, boogschieten en heerlijk eten en drinken! Kortom, een geslaagde dag die opgevolgd werd op zaterdag met een zeer uitgebreid bedrijfsfeest op het strand in Rockanje bij Havana Beachclub. Met partners en kinderen werden we feestelijk ontvangen en na het sportieve strandprogramma kon je naar het casino, werden de kinderen vermaakt, was er heerlijk eten, een lekker drankje en zelfs Frans Bauer kwam nog even zingen! Ik ben benieuwd wat ons dit jaar te wachten staat met het 50-jarig bestaan!

Hoe sta jij bij je collega’s bekend?

Uhhh, dat vind ik een moeilijke vraag, dat zou je hun moeten vragen.
En dat heb hebben we dan ook gedaan:

Wouter:

Ik zie Marco als een kerel die heel begaan is met zijn werk. Ik vind hem persoonlijk achteruitgegaan sinds hij geen seuter (’s-Gravendelenaar) meer is, maar verder is het een prima kerel. Ik hoop altijd dat hij gaat zeggen dat Feyenoord verliest, want dan winnen ze tenminste. Hij doet of hij overal verstand van heeft, maar dit klopt dus niet altijd. Marco, ik kan me geen betere collega wensen. Je helpt altijd iedereen tot waar je mogelijkheden liggen. Ik hoop dat ik nog lang je collega zal blijven.

Ronald:

Voor mij is Marco is een erg kundige vriendelijke collega die zeer betrokken is bij het bedrijf!

Ramona:

Ik zie Marco als een leuke, lieve en fijne collega. Hij is enorm begaan met zijn werk en altijd behulpzaam. Als je hem wat vraagt over een werk of wat dan ook, hij helpt je altijd! Het samenwerken met hem gaat op een makkelijke manier. Ik ben blij dat we al zo’n 25 jaar collega’s zijn.

Bertus:

Marco Barendregt is een fijne collega. De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen en ons contact is meestal beperkt tot het werk, maar hij heeft ook een paar keer lekker met ons meegefietst en daar heb ik hem beter leren kennen. Hij is altijd bereid je te helpen en is een ware vraagbaak voor de uitvoering over de producten en prijzen m.b.t. ons vakgebied, hoewel we regelmatig gespannen gesprekken hadden over de door ons aangeleverde offerte stukken zijn we er altijd goed uit gekomen. Tussen de middag even met hem tafeltennissen of darten is ook een leuke onderbreking. Ik hoop dat hij zijn weg vindt in deze veranderende tijden!

Arjan:

Marco is een lieve, zeer deskundige, gevoelige fijne collega! Altijd fijn werken met hem!

Pierre:

Marco is een heel positief figuur die altijd probeert mee te denken binnen de organisatie. Als je hem om hulp vraagt, gooit hij alles aan de kant om je te helpen! Kortom, een zeer fijne collega om mee samen te werken!

Michel:

Marco ervaar ik als een zeer deskundige en gewaardeerde collega, Marco je bent een fijne vent!

Mandy:

Ik ken je al ruim 25 jaar! Ik zie je als een zeer vriendelijke, bescheiden en sportieve collega die erg begaan is met zijn werk én met zijn collega’s! Je bent een ware vraagbaak en altijd in voor gezelligheid! Gefeliciteerd met je jubileum!

Wat zit er in je broodtrommel?

Veel fruit, zeker drie stuks!  Ik neem altijd iets van havermout of yoghurt mee voor in de loop van de ochtend en tussen de middag eet ik een crackertje of wat boterhammen. Ik ben bewust bezig met gezonde voeding. Ik de lunchpauze vind ik het ook leuk om even een potje te darten met Wouter en Jurian of een partijtje tafeltennis met Bertus, Marcel of Patrick.

Wat is er privé in de afgelopen 25 jaar veranderd?

Toen ik net in dienst kwam had ik wel al verkering met Lilean, maar woonden we nog thuis bij onze ouders. Inmiddels zijn we getrouwd, hebben wij zoon Mats van 10 jaar oud, zijn we twee keer verhuisd en inmiddels wonen we in Strijen. Door blessures was ik toen al gestopt met voetballen, maar mijn zoon Mats voetbalt nu bij V.V. Strijen waar ik nu voetbaltrainer ben van het team JO11-1.
Ik heb nog even wat getennist en in de loop van de jaren ben ik door collega’s “besmet” met het fiets-virus. Zo hebben we al een paar keer een Zwapex-fietstocht gereden en vorig jaar een MBT tocht gedaan. Nu we het mooie weer tegemoet gaan, hoop ik binnenkort weer kilometers te gaan maken!

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

Dat is voor mij toch echt wakker worden in Oostenrijk! Ik ben dol op de wintersport, ik hou van snowboarden, het liefst gaan we twee keer per jaar. Mats staat al op ski’s vanaf dat hij kan lopen. Het is bij ons in de familie traditie om elk jaar rond kerst met familie naar Oostenrijk te gaan. Mijn favoriete wintersportplek is Galtür.

Waar kunnen we je ’s nachts voor uit bed halen?

Je mag me altijd wakker maken om op wintersport te gaan of om iets leuks te gaan doen met familie. We bezoeken graag pretparken zoals de Efteling. Voor eten of andere zaken heb ik liever dat je me laat slapen 

Wat we altijd al van je wilden weten?

 • Je lievelingskleur
  Groen
 • Je favoriete drankje
  Uhhhh ik denk koffie, ik drink geen alcohol
 • Leukste film
  Cool Runnings
 • Beste boek
  Ik lees geen boeken, misschien zou ik daar eens mee moeten beginnen
 • Favoriete vakantieland
  Daar waar sneeuw ligt
 • Guilty pleasure (muziek)
  Haha zou ik niet weten, laten we het maar houden op de Spice Girls “Zwapex Style” (met dank aan Gerrie, Linda, Ilona, Ramona en Mandy #25jaar De Bonte Wever). Voor de liefhebbers, er zijn foto’s van!
 • Favoriete restaurant
  Op de piste
 • Waar word jij chagrijnig van?
  Van langdurig slecht weer op groene pistes!
 • Lievelingssnoep
  TimTams, even reclame maken, ken je het niet? Zoek het gerust op!
 • Lekkerste gebakje
  Een echte goeie tompouce met de juiste gele pudding ertussen
 • Meest bezochte website
  Fiets.nl
 • Favoriete automerk
  Geen idee
 • Leukste app
  Bergfex (sneeuwhoogtes enz.)
 • Supporter van voetbalclub
  Feyenoord
 • Wat wilde je vroeger altijd worden
  Piloot
 • Beste uitvinding ooit
  Kunstsneeuw

Tip voor je collega’s om 25 jaar in dienst te blijven?

Zorg dat je werk leuk en interessant blijft en bespreek je frustraties of ergernissen! Het zal niet altijd gaan zoals je wilt, maar accepteer dan dat het is hoe het gaat!