Montevideo toren Rotterdam

In de Montevideo toren in Rotterdam hebben we kitvoegen aangebracht aan de buitenzijde en aan de binnenzijde van het gebouw. Verder hebben wij met WCC Brandbscherming b.v. het afdichten bij de installatie doorvoeringen verzorgd.

De Montevideo is een 139,5 meter hoge woontoren met luxeappartementen en -kantoren in Rotterdam. Het gebouw is op 19 december 2005 officieel geopend en was toen de hoogste woontoren van Nederland.

De naam Montevideo verwijst naar het verleden, toen de Wilhelminapier nog veel pakhuizen telde, waarvan één de naam van de Montevideo droeg.  Op het dak van de toren staat een grote, driedimensionale letter -M-. Deze letter verwijst uiteraard naar de naam van de toren, maar kan volgens de architect veel verwijzingen hebben. Inclusief de “M” is het gebouw 152,32 meter hoog. De toren is onderverdeeld in sky, city, loft en water appartementen.

Het gebouw is ontworpen door Francine Houben van het architectenbureau Mecanoo. Mecanoo kreeg twee prijzen voor Montevideo: De International Highrise Award 2006 en Dedallo Minosse 2006.</p><p>De Montevideo staat op de Wilheminapier op de Kop van Zuid vlak naast het World Port Center en naast Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.