Oplossing voor lekkage bij Café Maddox in Breda!

Wij zijn benaderd door TGM Service & Onderhoud in verband met een flinke lekkage in het glasdak van Café Maddox.

Het is altijd vervelend om met lekkage te kampen, maar wanneer je de binnenkant van dit prachtige café ziet, begrijp je dat dit probleem zo snel mogelijk verholpen moet worden.

Met onze jarenlange ervaring en expertise hebben we zorgvuldig een plan opgesteld om het probleem aan te pakken. De bereikbaarheid was een uitdaging vanwege het schuine dak, maar gelukkig is er voor iedere uitdaging ook een oplossing.

De werkzaamheden omvatten onder andere het verlijmen van siliconen profielen over de kitvoegen tussen het glas en het zinken zetwerk. Daarnaast hebben we glasankers/plaatjes verwijderd, opnieuw afgedicht en teruggeplaatst met wanneer nodig nieuwe rvs schroeven.

Voor dit project hebben we twee producten gebruikt:

  • SIPRO CS-VR-SIL PROFILE, een voorgevormde elastomeer op basis van gevulkaniseerde siliconen.
  • DOWSIL 791, een ééncomponentige, neutraal uithardende afdichtingskit op basis van Alkoxy, toegepast als weersafdichting in standaardkleur zwart.

Met een totaal van 105,65 meter brugvoeg voor het glas en 178 glasankers was het een flinke klus. Maar het resultaat mag er zijn! De eigenaar van Café Maddox is meer dan tevreden, nu de lekkage verleden tijd is.