Over Zwapex

Over Zwapex

Over Zwapex

Een stukje

Historie

Zwapex Afdichtingstechnieken bv biedt een diversiteit aan specialistische toepassingen op het gebied van allerlei soorten afdichtingen waardoor Zwapex een volwaardige kennispartner voor haar opdrachtgevers.

In 1973 richten Theo Zwanenburg en Bert Peeters Zwapex op. In de beginjaren werken zij vanuit een pand aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam-Hillegersberg.

Het jonge bedrijf profiteert optimaal van de opkomst van de prefab bouw in de jaren zestig en zeventig. Bouwen wordt steeds meer een assemblageproces waarbij de juiste afdichtings- en voegtechniek onontbeerlijk is. Al snel verhuist het bedrijf naar Berkel en Rodenrijs.

Zwapex trekt intensief op met haar opdrachtgevers en ontwikkelt zich gaandeweg tot een kennispartner voor bouwend en installerend Nederland op het gebied van voegvullingen en afdichtingen.

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig komt de zorg voor het milieu hoog op de politieke agenda te staan. Veel bedrijven die bodembedreigende activiteiten uitvoeren moeten voorzieningen treffen om de bodem te beschermen. Toepassing van de juiste afdichtingstechnieken is daarbij essentieel. In 1998 behaalt het bedrijf onder de naam Zwapex Milieu-afdichtingen het BRL 2369-certificaat. Daardoor kunnen opdrachtgevers Zwapex voortaan inschakelen voor het verwerken van bodembeschermende voegmassa’s in vloeistofdichte verhardingsconstructies.

In 1998 verhuist Zwapex van Berkel en Rodenrijs naar de Anthonetta Kuijlstraat te Rotterdam.

Meer en meer benaderen opdrachtgevers Zwapex met het verzoek om mee te denken in oplossingen voor brandbescherming. De regelgeving wordt zo complex dat architecten en bouwbedrijven behoefte hebben aan extern advies. Zwapex speelt hierop in door WCC Brandbescherming over te nemen.

De huidige directie van Zwapex bestaat uit:

 • Marco Hobbel (algemeen directeur)
 • Patrick Jansen (productie directeur)

Snel contact

  Waarom

  Zwapex?

  Omdat wij onze diensten leveren aan het einde van de reis, of het nou nieuwbouw of renovatie is, is flexibiliteit en daadkracht een vereiste. Zwapex voldoet aan deze eisen en meer!

  Wij blijven ons voor onszelf, maar bovenal voor u, ontwikkelen. Zo hebben wij kennis van de nieuwste technieken en materialen. Zwapex heeft gespecialiseerde experts in huis op het gebied van onderhoud en renovatie, kelderafdichting en het plaatsen van kunststofvloeren. Maar wij werken ook nauw samen met ons zusterbedrijf WCC, specialist in brandbescherming, en Kitfix, expert in betonreparatie.

  Onze 95 medewerkers staan dag én nacht voor u klaar, want uw probleem wordt ons succes! Wij realiseren dit voor u met een zo laag mogelijke kostprijs, want niemand betaalt graag te veel.

  Onze

  Mensen

  Momenteel zijn we met 95 medewerkers het grootste afdichtingsbedrijf van Nederland.

  Onze gekwalificeerde medewerkers zijn allemaal intern opgeleid, waarbij een aantal medewerkers zich hebben gespecialiseerd in onder andere betonrepartie, vloeistofdichte vloeren, injecteren, onderhoud en renovatie, epoxy, kelderafdichtingen en brandbescherming.

  Onze medewerkers beschikken allemaal over het VCA1-diploma. Een groot aantal beschikt ook over het diploma Veiligheid langs het Spoor, EHBO en het diploma Werken in een Hoogwerk.

  Ons

  Werkgebied

  Het werkgebied van Zwapex afdichtingstechnieken b.v. bestaat uit heel Nederland. Voor de Waddeneilanden geldt een nader te bepalen toeslag per opdracht.

  We hebben voor diverse opdrachtgevers ook werkzaamheden uitgevoerd in België, Frankrijk, Duitsland, Qatar, Nederlandse Antillen en Spanje.

  Ons werk

  Bekijk onze recente projecten