Jeroen Kleingeld

6-5-2023

Jeroen Kleingeld is op 25-5-1998 in dienst gekomen bij Zwapex. Tijd om hem eens te spammen met een aantal vragen! We spreken af op maandagochtend 15 mei, de dag na het kampioenschap van Feyenoord. Jeroen (Feyenoorder) is fris en fruitig ondanks het vroege uur en het feest van de dag ervoor! 

Hoe oud was jij toen je in dienst kwam?

Ik was 20 jaar toen ik bij Zwapex begon. Na de mavo heb ik nog even op het Cios (sportopleiding) in Goes gezeten. Daarna ben ik via een uitzendbureau in de bouw gaan werken.

Hoe ben je bij Zwapex terecht gekomen?

Via de voetbal (MSV & AV Flakkee) kwam ik in contact met Zwapex medewerkers, zoals Jan van der Laan, Raoul Gouswaart, Jaap Verhage en Pierre Vroegindeweij. Na een gesprek met Jan van der Laan in het, toen net nieuwe, pand aan de Anthonetta Kuijlstraat in Rotterdam kon ik gelijk beginnen.

Van wie heb jij het vak geleerd en hoe ging dat?

Mijn eerste kitervaring heb ik opgedaan met Peter Vervloed, René Oelen en André Troost. Het ging niet gelijk soepel, mijn interesses lagen toen vooral bij feestjes en voetballen. Het duurde dan ook wel meerdere jaren voordat ik zelf op een bus ging!

Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste voldoening?

Ik vind het kitvak leuk en heb niet echt voorkeur voor een bepaalde aansluiting ofzo. Wat ik het minst leuk vind zijn badkamers!

In al die jaren ben jij op heel veel projecten geweest, waarschijnlijk ontelbare, daar willen we natuurlijk meer over weten….; 

Wat was je eerste project?

Ik denk het ABN Amro gebouw in Amsterdam.

Welk project was het meest uitdagend?

Ik heb eens een zwembad in Barendrecht afgekit waar water in stond. Ik had zo’n heel mooi waadpak aan, maar het water stond zo hoog dat ik eigenlijk niet kon bewegen, want dan liep mijn pak vol! Dat was best een uitdaging, maar is uiteraard gelukt!

Welk project was het verste weg?

Groningen, dat is echt ver rijden vanaf Flakkee. Alhoewel ik twijfel, ik was pas nog in Veendam, misschien is dat nog wel verder dan Groningen. We hebben het even opgezocht Jeroen, het is maar 3 km verschil, maar dan is Veendam toch net iets verder!

Welk project van het leukst?

We hebben een hele tijd terug een grote parkeergarage op Schiphol gekit. We gingen elke dag met een grote groep kitters daar heen, was leuk en gezellig werken!

Welk project was het minst leuk? 

Dan kies ik voor een badkamer renovatieproject in Rotterdam. Hier werden alle badkamers gerenoveerd, dat is niet echt mijn ding!

Welk project was het hoogst?

De Hoftoren in Den Haag. Ik heb hier samen met André Troost gewerkt en zowel binnen als buiten alle kitwerkzaamheden uitgevoerd. De Toren is 142 meter hoog (31 verdiepingen) en opgeleverd in 2003.

Op welk project heb jij het langst gewerkt?

Dat was denk ik Ypenburg (wijk bij Den Haag). Samen met Raoul Gouswaart hebben we hier voor diverse opdrachtgevers veel woningen gekit. Toen we hier begonnen bestond de hele wijk nog niet. Nu ligt Nootdorp door Ypenburg vast aan Den Haag.

Van welk project heb jij wel eens wakker gelegen?

Geen! Ik lig niet vaak wakker en zeker niet van mijn werk!

Op welk project kon je het lekkerste eten halen?

O dat was ook in Den Haag bij het Westeinde Ziekenhuis. Je had daar in een klein straatje een zaakje zitten waar je heerlijke broodjes met pittige kip kerrie kon halen. Op vrijdagmiddag was dat vaste prik!

Heb je ooit getwijfeld om iets anders te gaan doen?

Ik heb wel eens overwogen om een opleiding voor operator te gaan volgen, maar daar is het eigenlijk nooit van gekomen en nu heb ik die interesse niet meer.

Waar zie jij na 25 jaar nog uitdagingen?

In het vak van kitter niet. Ik hoop dat ik, zoals de laatste jaren, veel voor de klant “MorgenWonen” kan blijven werken. Dit is een fijne opdrachtgever die woningen plaatst door het hele land. Ik zit zo’n beetje om de week een aantal dagen in de kost en dat bevalt me prima! 

Wat kunnen we van jou leren?

Maak je niet druk, daar bereik je toch niks mee!

En nu? Nog 25 jaar erbij?

Nou ik hoop nog zeker een lange tijd bij Zwapex te blijven werken, maar hopelijk geen 25 jaar meer, dan ben ik 70. Het zou toch wel heel fijn zijn als ik eerder kan stoppen!

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?

Ik hou van voetballen. Ik speel in een veteranen team (35+) bij MSV AV Flakkee. Als het lukt trainen we op donderdagavond en we spelen ook nog een aantal wedstrijden per jaar op de vrijdagavond. Waar ik ook blij van word, is een drankje pakken op een terras in de haven van Middelharnis of tuinieren. 

Hoe ziet een geluksmomentje er voor jou uit?

Nou bijvoorbeeld gistermiddag (zondag 14 mei 2023); voetbal kijken met vrienden, lekker weer, Feyenoord die scoort en ook kampioen wordt!

Hoe kijk je naar de toekomst?

Ik kijk niet perse vooruit, ik weet ’s morgens niet eens wat ik ’s avonds ga eten!

Wat doe jij het liefst in de vakantie?

Lekker naar het strand bij Ouddorp. Niet perse bij de strandtenten, daar is het vaak zo druk. BBQ-en is ook een favoriete bezigheid en lekker wandelen bijvoorbeeld bij Rockanje, Bergen op Zoom of Burgh-Haamstede. Lekker een podcast in mijn oren en dan een kilometer of 10-15 lopen!

Waar kan jij keihard om lachten?

Nou echt keihard lachen zal je mij niet horen doen, maar Youp van ‘t Hek vind ik echt super. Ik ben ook al eens bij zijn show geweest, maar ook Britse comedy series kan ik erg waarderen.

Wat heb jij altijd al willen doen, maar is er nog niet van gekomen?

Een mooie reis met een camper door Australië en Nieuw Zeeland. Daar ga je natuurlijk niet voor 2 of 3 weken naar toe, daar heb je wel wat meer tijd en ook best wat budget voor nodig. Misschien win ik nog wel eens de staatsloterij! Ik doe al 30 jaar mee met een groep vrienden, maar tot op heden hebben we nog geen klapper gemaakt, maar wat niet is kan nog komen!