Project Spotlight: Grote Beer Woongebouw

We zijn al een tijdje aan de slag bij project “De Grote Beer Woongebouw,” in samenwerking met Dura Vermeer! Dit innovatieve project staat midden in Rotterdam en is bedoeld voor huishoudens met een middeninkomen, een welkome oplossing voor een tekort aan woningaanbod in deze categorie.

Over het Project: De Grote Beer Woongebouw, gelegen in de Rotterdamse wijk Oosterflank, wordt een opvallend woontoren van 68 meter hoog met 21 woonlagen. Het zal bestaan uit ongeveer 193 twee-, drie- en vierkamerappartementen.

Prefab All the Way: Wat dit project bijzonder maakt, is dat Dura Vermeer ‘Prefab all the way’ gaat. Met een goede voorbereiding in de ontwikkelfase vermindert de bouwtijd aanzienlijk en is er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Zwapex in Actie: Zwapex is ingeschakeld om alle lucht- en waterafdichtingen te verzorgen. We zijn momenteel bezig op verdieping 20 van de 21 en daarna gaan we beginnen met de binnenzijde van alle woningen. Alle afdichtingen aan de buitenzijde worden gedaan met afdichtingsproducten van Celdex bv | Specialist in luchtdicht bouwen. De binnenzijde wordt gedaan met kit van SABA.

Dit project is te volgen via een livestream: https://www.youtube.com/watch?v=3Q9YPbkD_fU